L’Agència Catalana de Turisme organitza el primer viatge amb «Instagramers» internacionals per promocionar Catalunya com a destinació turística

Del 14 al 19 de juny, 11 “instagramers” internacionals, procedents d’Itàlia, França, Alemanya, Noruega, Països Baixos, Estats Units i l’Estat Espanyol, visitaran Catalunya convidats per l’Agència Catalana de Turisme del Departament d’Empresa i Ocupació i la donaran a conèixer mitjançant les fotografies que publiquin a la plataforma Instagram. Es tracta del primer viatge d’aquest tipus fet mai a l’Estat Espanyol i organitzat amb la finalitat de vendre i promocionar turísticament una destinació.

Els participants són 11 dels prescriptors nacionals i internacionals més influents de la xarxa social Instagram, i entre tots sumen més de 500.000 seguidors. A més, estan presents a d’altres xarxes socials com Twitter, Facebook o Flickr, i formen part de les comunitats “d’Instagramers” del seus respectius països.

Instagram és una aplicació mòbil gratuïta que permet als usuaris fer fotos, aplicar filtres i compartir-les, ja sigui a la pròpia plataforma o a xarxes socials com Twitter, Facebook, Foursquare, entre d’altres. Actualment, Instagram compta amb més de 50 milions d’usuaris, més de 1.000 milions de fotografies publicades i més de 260 comunitats oficials repartides per tot el món.

El programa que ha dissenyat l’Agència Catalana de Turisme (ACT) recorre Barcelona, Costa Brava, Costa de Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Catalunya Central i els Pirineus de Lleida.

 

Entre altres activitats, els instagramers tindran l’oportunitat de descobrir, fotografiar i difondre per la xarxa el Modernisme de Barcelona, la Tarraco romana, el surrealisme del Castell de Púbol, una baixada en canoa pel riu Ebre, una ruta senderista pel Parc Nacional d’Aigüestortes, el romànic de la Vall de Boí, un vol en globus per la Plana de Vic, o una travessia en vaixell per les aigües de Palamós.

 

El seguiment de tot el viatge es podrà fer a través del propi Instagram, a Twitter mitjançant l’etiqueta  #catalunyaexperience, a través del Facebook de Catalunya Experience http://www.facebook.com/catalunyaexperience, i del web http://blogtrip.catalunya.com .

 

Un concurs i una exposició per completar l’acció

 

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) vol aprofitar la potència de la xarxa Instagram per promocionar Catalunya. Per això, en col·laboració amb “Instagramers Catalunya”, l’ACT llança un concurs de fotografies de Catalunya obert a tots els usuaris d’Instagram.

 

El concurs es durà a terme durant els mesos de juny i juliol i finalitzarà a l’agost. Els concursants hauran de pujar les seves fotografies a Instagram i etiquetar-les com a #catalunyaexperience. Les condicions de participació es poden consultar al web http://blogtrip.catalunya.com

 

Entre totes les fotografies publicades, l’ACT escollirà les 300 millors imatges i les mostrarà en una exposició al Palau Robert de Barcelona, que es podrà veure entre els mesos d’octubre i novembre d’aquest any.

 

Per presentar tota l’acció, l’Agència Catalana de Turisme ha organitzat un acte demà dijous 14 de juny a les 19.30 al Museu del Futbol Club Barcelona, on estan convidats tots els usuaris de la Xarxa Instagram de Catalunya.

 

Utilitzar les xarxes socials per “vendre” Catalunya

 

Actualment, les xarxes socials juguen un paper destacat com a nous canals de comunicació, màrqueting, promoció i comercialització. En aquest sentit, el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, preveu que “aquest nou mitjà de promoció, consistent en organitzar viatges de familiarització amb instagramers d’influència mundial, s’estengui a d’altres destinacions i empreses en els propers mesos i anys, i esdevingui una fórmula consolidada com ja ho són els bloctrips”.

 

Actualment, l’Agència Catalana de Turisme ja té molt present la potència d’Internet i les xarxes socials per fer una més i millor promoció. Així, el passat mes de maig l’ACT ja va organitzar un bloctrip amb nou dels blocaires internacionals més influents del sector del turisme i els viatges, procedents de Canadà, Estats Units i Regne Unit. Aquesta acció va aconseguir més de 23 milions d’impressions a les xarxes.

 

La campanya de publicitat d’aquest estiu “Catalunya. M’agrada compartir” presentada el passat 7 de juny pel conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, també té Internet com un dels seus eixos de promoció principals, ja que bona part de les propostes s’articulen a través del bloc http://magradacompartir.catalunya.com i la promoció a través de les xarxes.

 

Font: gencat.cat

Categories

OneP_grey

Directors

ES/EN

OneP_grey

Photographers

ES/EN